3. KEI Analyse

1 2 3 4 5 6 7 8

Volgende


Het kan soms makkelijk zijn om een positie in de top 10 zoekresultaten te bereiken met bepaalde zoektermen, maar het kan heel moeilijk zijn voor andere zoektermen. Daarom kan het zijn dat de meest populaire zoektermen misschien niet de beste termen zijn om u op te richten.

Om u te helpen om de beste trefwoorden te identificeren, bieden we een Trefwoord Analyse tool aan. Klik op de "Analyseer" knop, om een reeks van statistieken te bekijken voor elke zoekterm.

Voorbeeld:

KEI Analyse rapport

Uit het bovenstaande voorbeeld kunt u zien dat "hotel sydney" een populaire zoekterm is, maar hij concurreert met 959.000 andere webpagina's die exact dezelfde uitdrukking gebruiken. Van deze 959.000 kunnen er slechts 10 terechtkomen op de allerbelangrijkste, eerste pagina van de zoekresultaten.

Als u nu kijkt naar de uitdrukking "sydney hotel", welke een zelfde aantal concurrerende sites heeft (1.020.000), dan blijkt dat deze uitdrukking meer dan 10 keer populairder is in termen van zoekopdrachten. Hieruit kunnen we afleiden dat het proberen te bereiken van top 10 positioneringen weliswaar moeilijk zal zijn voor beide termen, maar dat slechts één van de termen meer kans heeft om een verhoging in bezoekersaantallen te genereren.

De uitdrukking "millennium hotel sydney" heeft slechts 69.000 concurrerende sites, waardoor het veel eenvoudiger wordt om een top 10 positionering met deze term te bereiken. Het nadeel is echter dat, zelfs als u een top positionering voor deze uitdrukking genereert, deze term niet zo populair is in termen van zoekopdrachten, zodat hij niet zoveel zoekverkeer zal genereren als een top positionering voor de term "sydney hotel".

De allerbeste trefwoorden hebben hoge populariteit (voorkomend in een groot aantal zoekopdrachten), maar zijn niet erg concurrerend, daar zij niet op een groot aantal pagina's verschijnen. Deze relatie wordt weergegeven door de Keyword Effectiveness Indicator, ofwel KEI. KEI is een logaritmische schaal die probeert de effectifiteit te kwantificeren van elke aparte zoekterm. De KEI waarden lopen van 0 tot 10. Het is vergelijkbaar met de Richter Schaal, en het is een goede manier om relatieve waarden uit te drukken.

Wanneer u KEI gebruikt, bedenk dan dat KEI slechts een beperkte basismeting is, waartegenover tools zoals SEO Toolkit ook controleren op andere, meer belangrijke criteria, zoals intitle, inanchor, Google Page Rank, Alexa Rank, PI Rank en het aantal concurrerende PPC advertenties op zowel Google als Yahoo.

Abonneer op Keyword Discovery